Αρχική ΣελίδαΠαραστάσειςΠροηγούμενεςΜουσικές ΔευτέρεςΒιογραφικό

Μουσικές Δευτέρες

3-17/12/07

Με νότες από έξοχους μουσικούς της σύγχρονης σκηνής σκέφθηκε να «ντύσει» τις Δευτέρες μας η Σοφία Σπυράτου.

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Χοροθεάτρου ΡΟΕΣ κάλεσε για τον μήνα Δεκέμβριο τους «Μode Plagal», τους «Χάρης Λαμπράκης quartet» και τους «Flamenco Aire», οργανώνοντας τις «Μουσικές Δευτέρες στις ΡΟΕΣ», Ιάκχου 16, στο Γκάζι.

Από την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου και κάθε Δευτέρα όσοι και όσες αγαπούν την καλή μουσική, με εισιτήριο 10 Ευρώ, θα μπορούν να παρακολουθούν σολίστ της σύγχρονης jazz, της έθνικ, της παραδοσιακής μουσικής καθώς και άλλα σύγχρονα είδη της.

Την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στις ΡΟΕΣ παίζουν οι Mode Plagal. Ο Κλέων Αντωνίου-κιθάρα, ο Τάκης Κανέλλος-ντράμς, ο Αντώνης Μαράτος μπάσο και ο Θοδωρής Ρέλλος-σαξόφωνο, θα βρίσκονται στη σκηνή με την Μάρθα Μαυροειδή. To σχήμα θα παρουσιάσει ένα πολυσυλλεκτικό jazz πρόγραμμα με αναφορές κατά κύριο λόγο στην ελληνική παραδοσιακή μουσική, αλλά και σε ήχους βαλκανικούς, αφρικανικούς, funky, groovy, rock blues κ.α. Οι Mode Plagal με αυθορμητισμό και και κέφι, που είναι το βασικό στοιχείο του ύφους της δουλειάς τους ανοίγουν «τις μουσικές Δευτέρες στις ΡΟΕΣ».

Θα ακολουθήσουν την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου ο «Χάρης Λαμπράκης quartet» που θα παρουσιάσουν ένα άρτιο πρόγραμμα με μουσική παραδοσιακή, από την Δύση έως την Ανατολή, αλλά και Jazz μουσική...

Την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, οι «Flamenco Aire» θα ενώσουν μελωδίες, ρυθμούς και χρώματα, από την jazz έως την κρητική μουσική πάνω στη ρυθμική βάση του flamenco. Οι «Flamenco Aire» που έχουν εμφανιστεί και δίπλα στους Carmen Cortez και Gerardo Nunez αποτελούνται από τους Χρήστο Τζιφάκι-κιθάρα flamenco, Νίκο Κατριτζιδάκη-φλάουτο, Παναγιώτη Μπουραζάνη-ηλεκτρ. μπάσο, Γιάννη Δημουλά-ντράμ, Μιχάλη Σταυρουλάκη-κρητικό λαούτο, Βαλέριο Ιωαννίδη-χορό και palmas και Μελίνα Ιωαννίδου-palmas.