Αρχική ΣελίδαΠαραστάσειςΠροηγούμενεςGoing Youth FestivalΒιογραφικό

Going Youth Festival

23–30/4/07

Το φεστιβάλ απασχόλησε τη ζωή της εναλλακτικής σκηνής για 8 ημέρες. Το πρωτοποριακό στοιχείο του συγκεκριμένου φεστιβάλ ήταν η εξ’ ολοκλήρου στελέχωσή του από νέους δημιουργούς, τεχνικούς, καλλιτέχνες, συντονιστές. Οι συμμετέχοντες δεν ξεπερνούσαν την ηλικία των 29 ετών, με την πλειοψηφία να μην υπερβαίνει τα 25 έτη της ηλικίας τους.

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο «Ροές» στο Γκάζι δημιουργώντας ένα αυτόνομο event, το οποίο κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερους από 4000 θεατές.

Το πρόγραμμα διαμορφώθηκε με άξονα την ποιοτική καλλιτεχνική πληθώρα παραγωγών σε καθημερινή βάση, με τις εκδηλώσεις να ξεκινούν στις 5 το απόγευμα και να καταλήγουν σε μουσικές βραδιές με το κοινό να αποχωρεί μετά τα μεσάνυχτα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, φιλοξενούνταν στο φουαγιέ του θεάτρου Έκθεση Φωτογραφίας, αποτελούμενη από επιλεγμένα έργα 10 νέων ελλήνων φωτογράφων.

Οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν ξεπέρασαν τα 60 άτομα – όλοι τους νέοι και πρωτοεμφανιζόμενοι. Οι ομάδες που παρουσίασαν έργο στο «Going Youth Festival 2007» ήταν οι εξής:

«Άλογοι», «Αμπάριζα», «La Mar Inexplorada», «Πρόδρομος Τσινικόρης» και «Κωνσταντίνος Σακκάς» στο Θέατρο, «Aferente» και «Οδοντογλυφίδα» στο Χορό, «Νηπενθείς», «Ekos Quartet», «Zebra Tracks», «Undo Redo», και «Alpha Band» στη Μουσική.