Αρχική ΣελίδαΠαραστάσειςΠροηγούμενεςΗ περιπέτεια των τεσσάρωνΒιογραφικό

Η περιπέτεια των τεσσάρων εποχών

της Μαρίζας Γεωργάλου

Διασκευή: Στέλιος Χατζηαδαμίδης

Από 20 Οκτωβρίου, κάθε Κυριακή

Οι Εκδόσεις Καρυδάκη μεταφέρουν το πολυβραβευμένο βιβλίο της Μαρίζας Γεωργάλου «Η περιπέτεια των τεσσάρων εποχών», μια ιστορία που όλοι αγαπήσατε, στη σκηνή του θεάτρου Ροές σε διασκευή του Στέλιου Χατζηαδαμίδη και σκηνοθεσία της Χλόης Μάντζαρη.
Οι ήρωες που εικονογράφησε η βραβευμένη Κατερίνα Χαδουλού, ζωντανεύουν και συνομιλούν με τους 5 πρωταγωνιστές: 5 παιδιά που όπως όλοι, μικροί και μεγάλοι ψηφίζουν το καλοκαίρι, την αγαπημένη εποχή για αιώνιο βασιλιά…
Ποιες αλλαγές όμως και ποιες αναπάντεχες ανατροπές φέρνει αυτό στο οικοσύστημα; Τι αλλάζει στη ζωή όλων;
Τα μείζονα ζητήματα για την ισορροπία του πλανήτη και την αρμονία της Φύσης τίθενται για προβληματισμό μέσα από απλό και συνάμα ευφυή θεατρικό λόγο κατανοητό από τον παιδικό νου και ιδανικό για την όξυνση των σκέψεων ενός ενήλικα. Νοήματα, συναισθήματα, σκέψεις ακολουθούν την κορύφωση του θεατρικού θεάματος, όσο η πλοκή εξελίσσεται και μελοποιείται από τις συνθέσεις των πρωτότυπων κομματιών του Ευριπίδη Ζεμενίδη σε στίχους του Γιώργου Μυζάλη.
Μια παράσταση αληθινή διδασκαλία που μυεί τα παιδιά σε πανανθρώπινες και κοσμικές αξίες για την Αρμονία, το Σεβασμό, την Ισορροπία και τη Σοφία της Φύσης, εκφράζοντας σπουδαία νοήματα για την Ευγνωμοσύνη, τη Συγχώρεση, την Αγάπη και την Αναγνώριση.
Η περιπέτεια των 4 Εποχών μιλά απευθείας στην καρδιά των παιδιών, ευαισθητοποιώντας τα από τη δημιουργική αυτή ηλικία να διαμορφώσουν θετικές πεποιθήσεις και να λάβουν ενεργό ρόλο, συνειδητή δράση στο ευρύτερο σπίτι τους, τη Γη…
Αυτή η παράσταση διαφέρει από πολλές άλλες με συναφή οικολογικά μηνύματα, καθώς καθιστά τα παιδιά, τους νέους πρωταγωνιστές, δημιουργούς της δικής τους πραγματικότητας, οραματιστές που υλοποιούν την αλλαγή και αλλάζουν τα λάθη του παρελθόντος περνώντας νοήματα ευθύνης και δυναμικής, δίνοντάς τους κίνητρο να γίνουν ενεργοί πρεσβευτές μιας αρμονικής ζωής στον πλανήτη. Όμως, όλα αυτά γίνονται με τον πιο διασκεδαστικό και απολαυστικό τρόπο, αφού ο χορός και το τραγούδι ανεβάζουν το κέφι και την ενέργεια. Τα σκηνικά και τα κοστούμια του διακεκριμένου σκηνογράφου Μανόλη Παντελιδάκη, οι χορογραφίες του Αλέξανδρου Κεϊβανάη, οι φωτισμοί του Γιώργου Τέλλου και το video art του Κοσμά Φιλιούση δίνουν στη θεατρική πλοκή διάσταση θεάματος.

Διανομή:
Μαρία Ελευθεριάδη
Νικόλαος Ζιάζιαρης
Ευγενία Λιάκου
Βασίλης Παπαδημητρίου
Φίλιππος Παπαχριστοδούλου

Συντελεστές:

Διασκευή σεναρίου: Στέλιος Χατζηαδαμίδης
Σκηνοθεσία: Χλόη Μάντζαρη
Κοστούμια/Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Δανάη Τίκου
Στίχοι τραγουδιών: Γιώργος Μυζάλης
Μουσική: Ευριπίδης Ζεμενίδης
Χορογραφίες: Αλέξανδρος Κεϊβανάη
Σχεδιασμός Φωτισμών: Γιώργος Τέλλος
Συνεργάτης σχεδιαστή φωτισμών: Παναγιώτης Τσεβρένης
Video Art: Κοσμάς Φιλιούσης