Αρχική ΣελίδαΠαραστάσειςWomanΒιογραφικό

Woman - «Γυναίκα δε γεννιέσαι… γυναίκα γίνεσαι» - Σιμόν ντε Μποβουάρ

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης

H παράσταση WOMAN, μια μουσικο-θεατρική performance για τη διαδρομή της γυναίκας στο πέρασμα του χρόνου, που ανέβηκε την προηγούμενη θεατρική σεζόν στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, ανοίγει και πάλι αυλαία για δεύτερο κύκλο παραστάσεων, από τις 3 Νοεμβρίου 2014, στο θέατρο ΡΟΕΣ στο Γκάζι, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9 μ.μ.

Μέσα από αναφορές σε διάσημες προσωπικότητες—αλλά και άγνωστες γυναίκες—που ανέτρεψαν τα στερεότυπα διεθνώς, καθώς και μέσα από τη μουσική, το τραγούδι, το θέατρο, το χορό, την ποίηση, την πεζογραφία και το video art — δραματουργικά ενταγμένα στην παράσταση—η μουσικο-θεατρική παράσταση WOMAN εξετάζει την ελευθερία που έχει κατακτήσει η γυναίκα, την αλλαγή στις σχέσεις της με το άλλο φύλο και την εν γένει εξέλιξή της σε σχέση με τις σημαντικές πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές κατακτήσεις του 20ού αιώνα.

Η παράσταση WOMAN επιχειρεί μια αναδρομή στο παρελθόν της γυναίκας, από την εποχή των μύθων έως και τις μέρες μας, μέσα από γνωστές και άγνωστες ιστορίες, με έντονο το στοιχείο του επίκαιρου και με κοινό τόπο την απόδοσή τους με ρεαλισμό, σεβασμό αλλά και χιούμορ.

Βασισμένη σε εκτενή έρευνα, η παράσταση αφορά τόσο την ελληνική όσο και τη διεθνή πραγματικότητα, ενώ συγχρόνως προτείνει έναν αναστοχασμό σε σχέση με την ίδια τη γυναίκα και τη σημερινή της ταυτότητα και θέση στην κοινωνία και επιχειρεί να ξεφύγει από τα στενά όρια μιας γυναικείας υπόθεσης, καθώς επιλέγει να απευθυνθεί εξίσου σε γυναίκες και άνδρες, με τελικό αποδέκτη τον άνθρωπο.

 

Συντελεστές:

Βασισμένο σε μια ιδέα της Εύας Κοτανίδη

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης

Κοστούμια: Claire Bracewell

Χορογραφίες - Κίνηση: Pauline Huguet

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Video Art - Σχεδιασμός οθονών: Κλεοπάτρα Κοραή

Χορογραφίες: Alexander Qejvanaj

Ενορχηστρώσεις: Δημήτρης Δερμάνης, Ευαγγελία Τσιάρα

Μακιγιάζ: Δήμητρα Φαφαλιού

Κομμώσεις: Χρόνης Τζήμος, Κομμωτήριο Στέφανος

Βοηθοί Σκηνοθέτη: Μαριάνθη Γραμματικού, Έλενα Χαραλαμπούδη

Οργάνωση Παραγωγής & Βίντεο: Ιωάννα Ασμενιάδου-Φωκά, Bανέσσα Πατμίου - Καρούκ

Φωτογραφίες παράστασης: Σύλβια Διαμαντοπούλου, Βαγγέλης Δούκας, Γιάννης Καραβίδας

Ηθοποιοί - Μουσική: Εύα Κοτανίδη (φωνητικά), Κατερίνα Μαούτσου (ακορντεόν), Γιάννης Παπαγιάννης (πιάνο), Θεοδοσία Σαββάκη (σαξόφωνο), Θανάσης Βλαβιανός (μπάσο), Ευαγγελία Τσιάρα (κιθάρα)


Παραγωγή: Γιώργος Κοτανίδης


Από 3 Νοεμβρίου 2014 – Δευτέρα & Τρίτη | Ταμείο τηλ: +30. 210.34.74.312 (5:30μμ-10μμ καθημερινά) | Εισιτήρια: Γενική είσοδος 14€, Φοιτητικό και ανέργων 10€ Επικοινωνία: woman.performance@gmail.com

Με την Υποστήριξη "Υπουργείο Εσωτερικών - ΓΓ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ"